Mozart: Cosi fan tutte

De elskendes skole

D. 1., 7. og 8. august 2015 kl. 20

  • Følg med i hvad der sker i Opera HedelandHistorie

Hedelands Amfiteater danner ramme om store kunstneriske oplevelser og produktioner, der inddrager teatrets unikke beliggenhed.

Den tidligere direktør for I/S Hedeland, landskabsarkitekten Erik Juhl, fik i starten af 1990’erne idéen til etableringen af et udendørs teater i Hedeland.

I 1996 var amfiteatret en realitet, inspireret af det græske amfiteaters form og volumen, kombineret med nordiske traditioner i form af områdets eksisterende materialer: grus, sten og græs. Stedet blev navngivet Arena di Hedeland eller Nordens Verona.

Teatrets åbningsbegivenhed var en koncertopførelse af Verdi´s Requiem, dirigeret af maestro Zubin Mehta i forbindelse med København-kulturbyåret 1996. Efterfølgende har der frem til år 2000 været gæstespil fra bl.a. Malmö Opera og La Fenice operaen i Venedig.

Egnsteatret Teater Hedeland blev oprettet i 2001 med det formål at præsentere store operaer af høj kunstnerisk kvalitet på Hedeland Amfiteater. I 2009 skiftede Teater Hedeland navn til Opera Hedeland, for at skærpe sammenhængen mellem navn og det kunstneriske indhold.

I 2007 blev Lars Rudolfsons iscenesættelse af Bizetz “Carmen” af Berlingske placeret som en af årets top 5-oplevelser. Rudolfsons iscenesættelse af Mozarts “Don Giovanni” fra 2012 blev Reumert-nomineret som årets opera. Instruktør Tobias Theorells iscenesættelse af Puccinis “Madama Butterfly” I 2013 blev ligeledes nomineret som årets opera.

Opera Hedeland er blevet til på baggrund af et samarbejde mellem Høje-Taastrup Kommune, Roskilde Kommune, Greve Kommune samt Roskilde Amt og Københavns Amt. Staten overtog i fbm strukturreformen i 2006 de amtslige forpligtelser.

  • Følg med i hvad der sker i Opera Hedeland