Mozart: Cosi fan tutte

De elskendes skole

D. 1., 7. og 8. august 2015 kl. 20

  • Følg med i hvad der sker i Opera HedelandStore stemmer til Opera Hedeland i 2018

Castet til Lucia di Lammermoor rummer både nye navne, gamle kendinge og en international stjerne i instruktørstolen.

Da amfiteatret i Hedeland blev indviet i 1996, mødte den italienske dirigent op med blandede følelser: ”Det er første gang jeg dirigerer på en losseplads”, udtalte maestroen ifølge stedets nuværende operachef, Claus Lynge.

Internationale talenter flokkes
Siden har Opera Hedeland bevist sit værd, og internationale talenter flokkes om det spektakulære amfiteater. Også i 2018, hvor Opera Hedeland opfører Donizettis tragedie Lucia di Lammermoor bygget over Ivanhoe-forfatteren Walter Scotts roman The Bride of Lammermuir.

Stigende instruktørstjerne 
”Vi bliver lykkelige og taknemmelige hvert år, når vi skal sætte holdet. I år får vi besøg af en stigende instruktørstjerne, Rodula Gaitanou, som skal arbejde med så fine stemmer som bl.a. Lina Johnson, Audun Iversen og Adam Frandsen”, siger operachef, Claus Lynge.

Gengangere og nye navne blandt sangerne
Stampublikummet vil genkende både danske Adam Frandsen, norske Lina Johnson og norske Audun Iversen fra tidligere år og kan desuden glæde sig over de nye, talentfulde sangere Stina Schmidt, Rasmus Jupin, Steffen Bruun og Jonathan Koppel. Stedet faste orkester, Collegium Musicum, med nogle af landets dygtigste musikere, akkompagnerer, og Opera Hedelands store kor medvirker.

Adam Frandsen og Lina Johnson i et intimt øjeblik under Søvngængersken i 2016. I 2018 mødes de igen i Lucia di Lammermoor.

Cirkus-drengen blev lysmester
For scenografien står Simon Corder. Den dygtige brite vandt for nylig den prestigefyldte Robert Juliat-pris for sin scenografi i den udendørs London-opera Holland Park, og har, siden han som dreng droppede ud af skolen for at arbejde i et cirkus, lavet både lys og scenografi til et utal af projekter.

Helt særlige idéer
”Landskabet bag orkestergraven er altid det maleriske bagtæppe til det, der sker på scenen. Simon Corder har nogle helt særlige idéer, og han er en sand mester i at føre dem ud i livet, så vi er meget spændte”, siger Claus Lynge.

Skotsk højland i grusgraven
Mens gæster fra 2017 vil huske, hvordan La Bohème blev opført på et tæppe af ægte sne, bliver det anderledes sommerligt i år.

En del af det afsløres først til premieren, men vi kan allerede nu afsløre, at det græsklædte skotske højland vil dominere sceneområdet.

HELE CASTET
Få et overblik over både medvirkende og kunstnerisk team nedenfor.

Medvirkende
Lord Heinrich Ashton (Enrico): Audun Iversen, baryton
Lucia: Lina Johnson, sopran
Sir Edgard von Ravenswood (Edgardo): Adam Frandsen, tenor
Lord Arthur Bucklaw (Arturo): Rasmus Jupin, tenor
Raimund (Raimondo): Steffen Bruun, bas
Alice (Alisa): Stina Schmidt, mezzosopran
Normann (Normanno): Jonathan Koppel, tenor

Kunstnerisk team
Instruktør: Rodula Gaitanou
Født i Athen, uddannet i Paris med base i London. Bl.a. tilknyttet Royal Opera House i London; pris-nomineret i både Australien og Irland for sin iscenesættelser.

Scenograf/lysdesigner: Simon Corder
Prisvindende designer; har fuldført mere end 350 projekter inden for lys, design mv. Bl.a. for La Scala i Milan og The Royal Opera House i London

Kostumedesigner: Gøje Rostrup
Har udført opgaver for bl.a. Det Kongelige Teater, Copenhagen Opera Festival, Den Fynske Opera og Den Jyske Opera

Dirigent: Martin Nagashima Toft
Har engagementer bl.a. ved Deutsche Oper Berlin, Festspielhaus Baden-Baden samt operahuse og orkestre i Europa. Ansat ved Göteborgoperaen.

Kormester: Filipe Carvalheiro
Har været fast dirigent for kammerkoret Musica siden 2009 og har stået i spidsen for flere kor i ind- og udland og vundet adskillige kor-priser. Kormester hos Opera Hedeland siden 2014

Koreograf: Christine Meldal
Uddannet ved London School of contemporary dance. Leder af egen gruppe i en årrække samt koreografopgaver for bl.a. Hotel Pro Forma, Malmö Opera og Opera Hedeland.  Grundlægger af koreografi-uddannelsen ved den danske scenekunstskole.